Korset under Skuggefjellet – del 4

Lørdag 9. februar er det klart for Litteraturseminaret vårt.

Mange av foredragene kommer til å dreie seg om den historiske romantrilogien til Marta Schumann: Korset under Skuggefjellet, Jomfru Maria på Sæbostad og Femja.

Mange har den siste tiden lest særlig Korset under Skuggefjellet. Delvis i lesegrupper. Men også enkeltvis. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger.

Vi har fått nyopptrykk av denne boka, det går an å kjøpe den på biblioteket. Den koster 300 kroner. Vi selger den på eget bokbord lørdag.

Her er noen av leserinntrykk vi har fått fra deltakere i en lesegruppe i Molde:

Olav Hauge, Molde
«For meg var det historie eg på eit vis kjende meg att i og fortalde om tida då eg trudde at så lenge etter reformasjonen hadde «den lutherske tru» som det heiter, festa rot over alt. Likte dessutan å kjenna att uttrykk som eg brukte som liten gut i indre Sogn og at dei var felles oppover langs kysten.»

Grete Skeide og Ståle Skårn, Aukra:
«Spesielt språk med mange gode nynorske ord frå oppveksten til oss over 60. Ei godt fortald historie med innblikk i levekår og tenkemåtar og tru/overtru så langt tilbake i tid. Og nokre spennande karakterar å følgje var det også.»

Anne Kari Teigen, Molde:
«Tykte Schumann var verd å lese pga god historieformidling, dvs. ho gav spennande historiekunnskap frå tida handlinga var lagt til. Svært god miljøskildring; spesielt i første del.»

Lars Oltedal, Molde:
«Historisk interessant. Truverdig handling og godt språk.»

Asbjørn bua, Molde:
«Må framheve språket, gode lydmalande dialektord. Styrker truverdet. Gode Lokalhistoriske skildringar både av kvardag og høgtid. Menneska er skildra med psykologisk innsikt der dei lever i/og er prisgitt dei vakre, men sterke og dramatiske naturelementa i ein Vestlandsfjord.»

Vi håper disse inntrykkene og seminaret kan gi deg lyst til å lese.

En kommentar til «Korset under Skuggefjellet – del 4»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *